Borinant pel territori, per internet i per on faci falta

Els passats dilluns 12 i dimarts 13 de desembre, es va realitzar a Bot un taller  molt interessant per al sector turístic comarcal, organitzat per DERRUTA i a càrrec del consultor especialitzat Jimmy Pons: Innovació empresarial per a la gestió, promoció i comercialització del segle XXI.

El taller partia de la frase d’Einstein que diu que no podem obtindre nous resultats si sempre fem el mateix. El ponent, des de bon principi, ens empeny a la pràctica de la innovació, entenent les possibilitats de fracàs que comporta ja que si sempre fos exitosa possiblement es tractaria més de plagi que d’innovació.

A partir d’aquí, ens proposa alguns camps en els que iniciar-nos en el món de la innovació, començant pel disseny dels espais – estan realment adaptats a les necessitats dels nostres clients?, passant per les relacions personals amb clients interns (treballadors) i clients externs, per arribar i centrar-nos en les eines de promoció i comercialització.

En altres accions orientades al sector turíustic de la comarca, ja havíem sentit tocar campanes de les possibilitats (gairebé sempre gratuïtes) que ens ofereix la xarxa més enllà de la típica i immòbil pàgina web, es tracta d’eines com les xarxes socials, els blogs, els wikis, diverses aplicacions de google, etc. Aquest taller ens va aproximar a aquestes eines i les possibilitats de donar a conèixer la nostra comarca a partir del granet d’arena de cada ú ens va seduir.

No tot són flors i violes, aquesta forma de treballar requereix molta dedicació, en alguns casos davant d’una pantalla, que no sempre sabem sí tindrà els efectes desitjats, però es tracta d’un negoci, no? Per tirar endavant un negoci cal treballar en diferents àmbits i com ens recordava en Jimmy, en molts casos, cal ser “hombre-orquesta”.

Aquestes circumstàncies han donat l’empenta final a les meues intencions de crear un blog, que és el present i que té la intenció d’exposar cròniques d’activitats realitzades al territori per tal de motivar a futurs visitants.

3 pensaments sobre “Borinant pel territori, per internet i per on faci falta

  1. Doncs endebant amb aquesta iniciativa.

    Que la Terra Alta deixi de ser la eterna terra de les possiblitats i passi a ser la terra de les Realitats.

    Molta feina a fer!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s