Fluint per l’Ebre

Una opinió molt compartida entre els que s’han llançat a baixar per l’Ebre en caiac és que és una de les sensacions més especials que han viscut mai.

Per començar el més recomanable és llençar-s’hi en un grup gran amb guia per tal d’anar més tranquils. Per exemple, amb el company de ca Leré la primavera del 2009 en una de les baixades des de Xerta a Tortosa, organitzada per La Casa de l’Aigua. Només entrar a l’aigua tots posem en pràctica la teoria que els monitors ens han ensenyat a la riba del riu. Per alguns és més fàcil que per a d’altres, però casi tothom se n’acaba sortint.

De moment la sensació és estranya, ens movem en un mitjà que sentim inestable, flotant sobre un medi del qual desconeixem els secrets del fons, la corrent se’ns emporta i la imatge del “sirulo” famolenc es present als nostre subconscients.

Quan ens en donem compte, el grup s’ha dispersat pel riu i llavors és quan apareixen algunes de les sensacions més emocionants de l’experiència. Vols sentir velocitat i remes ben fort, cada cop vas més ràpid fins que deixes de remar i llavors màgicament sents com el riu t’empeny avall, ben fort com si la corrent s’hagi ficat d’acord per acompanyar-te. Llavors, més que entendre, sents el que és fluir, deixar-se portar en confiança per un riu que tota la vida havies vist però que ara és més teu que mai. Després d’això, inevitablement, la relació riuopersonal serà una altra per sempre, sentiràs que n’has format part per unes hores, que ell també t’ha pertanyut, que us heu acompanyat en un viatge irrepetible per la pròpia raó del fluir.

Tens la possibilitat – no recomanada pels monitors – d’aproximar-te a la riba per veure millor la flora i la fauna, fins i tot en algunes zones més tranquil·les pots fer una paradeta, assegurar que el caiac no se n’anirà i viure un ratet allí on la terra i el riu són casi la mateixa cosa.

I son més dels que sembla els que ho intenten a contracorrent, a no ser que la garbinada t’acompanyo, cal remar més fort, però en la majoria de casos això et permet allunyar-te més del grup i seguir fluint. Evidentment, una baixada pel riu és una activitat divertida i recomanable per tot tipus de grups però algunes sensacions només les pots sentir en solitud.

Quina serà la pròxima cita amb ell és la primera pregunta que te faràs en arribar al destí. Després d’afiançar-se amb el primer contacte es possible atrevir-s’hi en un grup més petit o per què no en parella la pròxima vegada. La connexió amb el riu serà encara més gran perquè al no generar tants crits ni moviments la Ribera t’acull amb menys complexes.

Se’n poden dir moltes de coses sobre com et canvia la vida un viatge en caiac per l’Ebre, podem generar moltes expectatives però sempre es veuran superades i tampoc és qüestió d’explicar-ne tots els secrets!!

Quan pugueu, tireu-tos al riu!!

Un pensament sobre “Fluint per l’Ebre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s